Tuomariesittely Club Show 2021

Larisa Blaghevicha, kennel Dwarfs’ Valley, Latvia

”Kiinnostuin koirista jo vuonna 1978. Minulla oli saksanpaimenkoira, kuten monilla Neuvostoliiton teini-ikäisillä siihen aikaan oli. Vuonna 1984 työskentelin isossa koiranäyttelyssä Riiassa ja näin ensimmäistä kertaa irlanninsusikoiran. Sanoisin, että jokainen, joka on kerran nähnyt irliksen, muistaa tuon hetken ikuisesti, yhdessä sen tunteen kanssa, mitä se hetki aiheuttaa. Näyttelyn jälkeen puhuin koiran omistajan kanssa ja kaikki päättyi palavaan haluuni saada itselleni irlanninsusikoira. Latviassa oli kuitenkin edelleen ”rautaesirippu”, ja unelma koiran tuomisesta ulkomailta voisi olla vain unelma. Siitä huolimatta aloin opiskella rotua. Näin tutustuin Irlannin historiaan ja maan kansanperinteeseen. Koira kiehtoi minua muinaisten saagojen ja legendojen sankarina.

Viisi vuotta kului. Sitten yksi tuttavani (koiraharrastaja ja tuomari) soitti minulle ja sanoi: ”Sinä haaveilet irlanninsusikoirasta, eikö niin?” Vastaukseni oli kyllä, mutta en odottanut mitään tapahtuvan. Kuitenkin sain tietää, että seuraavana päivänä minun täytyi mennä vastaan junaa, koska toinen tuttavani toi minulle pennun! Hallelujah koiranomistajien veljeys! Näin minusta tuli ensimmäisen irlanninsusikoirani onnellinen omistaja. Koira oli brindle-narttu, puolalainen Donora Grandis. Tämä tapahtui syyskuun alussa 1989. Näin unelmat toteutuvat! Opin Noralta paljon ja ymmärsin, mitä irliksen omistajat tarkoittivat sanoessaan ”Se on enemmän kuin koira, mutta ei vielä ihminen, mutta hän ymmärtää kaiken ikään kuin ihminen!”

Minulla on ollut irlanninsusikoiria siitä lähtien, enkä voi kuvitella elämääni ilman niitä. Ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1991, etuliitteellä ”Tower’s”. Dwarfs’ Valley -kennelnimi rekisteröitiin vuonna 1999, koska Latvia liittyi FCI:hin vasta vuonna 1996. Nyt talossani asuu 5 irlanninsusikoiraa. Lisäksi olen myös IWWorld-lehden toimittaja.”